Naar omstandigheden goed!

Een bekend antwoord wat vaak gegeven wordt als niet alles helemaal naar tevredenheid gaat of is gegaan. Zo ook hier dit weekend we zijn zeer tevreden gezien de gegeven omstandigheden. Alleen het weer was de storende factor die er voor zorgde  dat de duiven onderweg ook een beetje geluk moesten hebben dit weekend. We hadden Donderdag 46 duiven ingekorfd en de duiven stonden er geweldig goed op. We hadden dus veel vertrouwen maar dat zakte Zaterdagmorgen behoorlijk snel toen we overal de weeromstandigheden door kregen. Toch zag onze lossingcommissie kans onze duiven te lossen (een buitje onderweg voor lief nemende) om 20 over 10.

We wisten dat we rekening moesten houden met een hoge snelheid. We verwachtte de duiven dus rond een uur of 2.Vijf over half 2 belde Jochem of ik al duiven had want hij had op Compulive gezien dat er op “de Eilanden” al duiven waren gevallen. Jochem sprong snel in de auto en ik rende naar buiten om de valplank te openen. Ik had de schuif nog geen minuut verwijderd toen ik recht van Gouda af 3 duiven zag steken en er 2 daad werkelijk door bleven vallen. Het bleek een 2 jarige doffer te zijn en één van mijn favorieten (zoon Young Powerboy) die nog geen papier geraakt had dit jaar. De jaarling die samen met hem aan kwam vliegen had al een paar keer vroeg gevlogen.

Ik kreeg alweer een onbehaaglijk gevoel van het feit dat de heren alweer kilometers te ver hadden gevlogen. De duiven waren zeiknat en hun neuzen waren vanmorgen nog knalrood. Nog geen minuut later komt “Deep Impact” aan scheuren en blijft vliegen en vliegen en land op het dak van het huis.(wat ze nooit doet).En dan herhaalt zich de geschiedenis van verleden week en komen bijna alle duiven vanaf Gouda terugvliegen. Gelukkig komt vlak na die eerste groep ook onze “Bonte Favoriet ” en valt als 7e op de antenne. Dan komen de duiven nog snel naar huis sommige duiven hebben duidelijk volop regen gehad en sommige niet. Jochem kwam gelijk met de 4e duif achterom lopen en Nico verscheen pas toen we de helft al thuis hadden en baalde als een stekker. “Daar kijk ik nu de hele week naar uit” bromde hij binnensmonds.

De uitslag viel door de eerste 2 knappe duiven gelukkig mee. In de club zaten de eerste duiven bijna allemaal in dezelfde meters en speelde we tegen 293 duiven 2-3-9-27-29-29-31 enz 46 /18 In het rayon waren 1006 duiven mee en daar ging het zo 8-9-24-73-74-75-77-105-106 46/25 In de  Afdeling (5723) beginnen we met 30-32 en vliegen we 46/21.We moeten het er mee doen deze week en waren benieuwd of onze “Bonte favoriet” zijn plaats als beste asduif van de kring zou kunnen behouden. En ja hoor na 7 officiële vluchten is hij nog steeds de beste asduif van de kring “Gouwe en IJssel” Een hele knappe prestatie als je ziet dat wij in rayon A in principe wekelijks niet in het verhaal voorkomen .Ik zie net de kampioenschap stand midfond van de totale kring “Gouwe en IJssel” en daar sta ik als 1e van rayon A op de 13e plek. Ik heb het ook al opgegeven om me daar nog voor in te spannen( net als alle anderen in rayon A) Kansloze missie zolang wij in ander auto’s worden bijgestopt en niet gelijk los gaan door middel van deuren die gelijk open gaan. Volgende week weer een dagfondvlucht en hopelijk nu eindelijk een “echte” met een beetje duivenweer!!

Fijne zondag een ieder!

Martin.