Mooie 2e Fontenay met een regenbui.

Gisteren hebben we voor de tweede keer in 14 dagen Fontenay (450 km) gevlogen. Was het de eerste keer voor de wind en voor sommige duiven moeilijk, nu was het tegenwind (met voor sommige duiven een plons regen) maar het ging veel sneller. Het zag er de hele week naar uit dat het een prachtige vlucht zou worden en we stonden gisterenmorgen dan ook op met een zonnig humeur. Het duurde echter niet lang voordat er een hevige bui losbrak en ik mijn verwachtingen wat moest bijstellen omtrent het mooie weer. De duiven werden gelost om kwart voor acht en we verwachtte dat de duiven zo rond kwart over één hier zouden arriveren.

We kregen deze keer bezoek van Piet en Hans van Zon, die (door dat Hans niet had ingekorfd) weer eens gezellig bij ons kwamen duiven letten. Rond half één zaten we dan ook met Nico en Jochem erbij heerlijk te genieten van een bakkie koffie en een heerlijke tompouce die Piet en Hans hadden meegenomen. Rond één uur zagen we de eerste letters al door de straat fietsen op weg naar buurman Arie en besloten wij ook naar buiten te gaan. Een fijne stoel voor Piet neergezet ,omdat Piet door zijn Parkinson, niet meer kan blijven staan. Met een figurita in de hand kon wat mij betreft het feest beginnen.

In de periode dat Piet en Hans kampioen werden van heel Zuid-Holland op de dagfond deden ze dat met duiven waar veel bloed van mijn duiven in zat. Een van die toppers van toen was “Goldstar” (kleinzoon Super Jozef) hij vloog 2 keer teletekst in dat bewuste jaar.  “Goldstar” heeft de laatste 2 jaar van zijn leven nog hier in het kweekhok gezeten. Ik had 3 kinderen van “Goldstar” op deze vlucht staan en dat was natuurlijk ook leuk voor Piet en Hans .Al pratende over deze super duif zagen we plotseling 2 duiven aan komen steken precies uit de goede vlieglijn. Het bleek een jaarling witpendoffer te zijn (kleinkind Argenton/Bonte Mirjam) die een vreemde jonge duif bij zich had. Terwijl ik Piet en Hans vertelde dat dit ik dit doffertje vlak na de koppeling wel 10 keer heb moeten redden omdat zijn buurman het op hem had voorzien kwam nummer 2 al aan denderen ook met een bloedgang ,en ook een jaarling doffer (zoon Mike).Deze doffer was goed door de buien heen gevlogen aan zijn rode doppen te zien.Toen we deze duiven bij Teus gemeld hadden kon het feest echt beginnen. Eerst kwam onze 1 getekende (Bonte favoriet) over de bomen aan zetten en toen kwam werkelijk prachtig, de ene duif nog mooier dan de andere spectaculair aan denderen. Arie (die ik net nog even sprak) zei “Het leek wel Roosendaal Martin” Kortom het was weer genieten van de bovenste plank voor een ieder die dit spektakel gisteren heeft gezien. Mijn 7e duif was een jaarling zoon “Goldstart” en die hebben we direct na aankomst even aan Piet en Hans laten zien. Die kon volgen hen direct de mand weer in maar daar zullen we toch nog maar een week mee wachten.

We kijken terug op een prachtige zaterdag met spectaculaire aankomsten en weer een prima uitslag. In onze club “de Postduif” in Lekkerkerk vliegen we tegen 343 duiven 1-2-5-6-8-9-14-18-19-22-23-24-25-27-29 enz In het rayon A kring Gouwe en IJssel was het ook een mooie uitslag 1033 d 1-2-8-10-15-16-22-33-37-44-60-62-63-65-69-82-97-99 enz 56/41.Op de totale lossing 17.629 d beginnen we met 20-33 en vliegen er maar liefst 46 van de 56 in de prijzen.

Dik tevreden dus over deze 2e Fontenay en we gaan weer aan de slag voor onze 2e dagfondvlucht volgende week.

Voor de competitie “de beste duif over alle vluchten” staat onze “Bonte Favoriet” op de 4e plek, 2 duiven van W de Bruyn en 1 duif van Verkerk staan voor hem, maar de strijd is nog niet gestreden.

Fijne zondag een ieder.

Martin.