Met de wind op staart alles terug vanuit het noorden.

We zijn deze week wat later met ons blog omdat ik mijn blog pas schrijf als er een officiële uitslag op de computer te vinden is. Dat duurde dit weekend behoorlijk wat langer en toen de uitslag eindelijk verscheen had ik weer wat anders te doen.

We hadden dit weekend alleen onze jonge duiven mee op Pont st Max en het was kantje boord geweest of we hadden alles thuis gehouden dit weekend. Onze jonge duiven kwamen verleden week heel slecht naar huis ,niet vroeg genoeg en er moesten er nog 10 komen de volgende morgen. Nadat die 10 jonge duiven voor acht uur s’morgens alle tien waren gearriveerd kreeg ik niet goed grip op de gezondheid van mijn duiven. Enkele zaten met een hoge rug en van andere was de mest weer niet echt lekker. Ik ben voorstander van gelijk ingrijpen met medicatie maar dan moet ik wel zeker weten wat er loos is. Maar aangezien deze pittige klus pas hun 2e vlucht was kon het haast niet anders dan dat er veel diep moesten zijn gegaan. Dus hoopte ik op verbetering nadat de duiven wat uitgerust waren. Ondertussen werd ik plat gebeld door liefhebbers met problemen met hun jonge duiven. Ook zag ik dat mijn hele club niet echt denderend had gepresteerd verleden weekend. Wat de oorzaak ook is geweest weet ik niet maar mijn duiven hadden een tik opgelopen en dan denk je hoe is het mogelijk. Vanaf het spenen geen problemen, de jonge duiven trainde zo goed, lang en hard dat je soms bang was om ze los te laten. En je doet voor de 2e keer mee en je bent de aan de beurt, maar ja dat is ook duivensport zullen we maar zeggen.

We hebben onze duiven rust en medicatie gegeven en niet meer los gelaten afgelopen week. De duiven die ik niet vertrouwde herstelde snel en op donderdagmorgen heb ik de duiven voor het eerst weer laten trainen. De duivinnen vlogen rond half zeven (half in het donker) 2 rondjes en gingen er toen vandoor, na enkele minuten kwamen er 5 terug en die heb ik gelijk binnen gehaald. De rest bleef 20 minuten weg en trainde toen nog 20 minuten rond het huis. Deze groep heb ik vol vertrouwen weer ingekorfd. Met de doffers ging het precies hetzelfde ook die gingen er van tussen en ook hier kwamen er enkele eerder terug. Die heb ik ook direct binnen gehaald en niet ingekorfd, net als de eerder terugkerende jonge duivinnen. We hadden er dus 69 ingekorfd en die stonden er (op gebrek aan vliegritme na) prima voor.

Zaterdag waren de duiven vroeg los en ze hadden de wind op hun gat en dan weet je al van tevoren dat je hier (buiten de vlieglijn) volledig kansloos bent. We waren deze keer alleen op mijn achterplaats. Jochem moest met mijn kleindochter naar zwemles. Nico was niet in vorm en durfde niet te komen. We waren deze keer dus helemaal alleen op mijn achterplaats. Buurman Arie had wel de nalijn meegedaan en zo kwart over 10 kwam er nog een oude doffer van Arie terug en die bleef vliegen. Toen kwam mijn jonge duivin uit het Noorden terug vliegen en even later nog een oude duif van Arie en dat bleef heerlijk zeilen op de fikse wind. Alles viel op een gegeven moment toch op het hok en toen werd ook mijn duifje geconstateerd. Nog geen minuut later kwam nummer twee uit het Noorden terug vliegen en dat ging zo maar door. Met groepjes van 3 en 4 kwamen ze uit het Noorden terug vliegen. Wat een duivensport!!

Na het afslaan nog even in de club gesproken met wat clubgenoten. Allemaal hetzelfde verhaal en allemaal terug vliegende duiven vanuit het Noorden. Als je dan hoort dat ze in Gouda op bijna dezelfde tijd constateren als de 1e prijs bij ons in de club dan denk je waar ben ik nog mee bezig. Wat een kansloze sport !! Oplossingen voor dit probleem zijn er zat maar daar wordt gewoon niets mee gedaan. Als ik op dit moment 50 was en wist wat ik nu weet dan ruimde ik de hele boel op en ging ik lekker met honden aan de slag. Heb verleden week nog met een nieuwkomer in de sport gesproken. Een jonge gozer die er alles voor over heeft om succesvol te worden in de duivensport. Hij heeft de beste duiven gekocht die er zijn (uit de regio),doet er echt alles aan maar woont zelf ook net buiten die regio en ook die jonge gast is al gefrustreerd tot op het bot. Ikke Ikke en de rest bekijkt het maar, dat is een mooie nieuwe slogan voor de duivensport. Duivensport een fijne hobby? Dat is hier in de regio echt al jaren verleden tijd.

De uitslag was Pont st Max 526 d. 1-4-11-13-16-17-19-24-25-57 enz 69/29.

Kring Rayon A                   1691 d. 8-13-28-34-53-54-59-76-77-enz 69/21.

Groet Martin.