Lennik en Argenton.

We hebben dit weekend aan twee vluchten meegedaan. De 4e dagfondvlucht en de 2e jonge duivenvlucht.Vrijdagavond hebben we de eerste en tweede ronde jongen duiven ingekorfd voor een vlucht van 125 km. De 2e ronde jonge duiven gingen voor het eerst mee. We hebben dus bij elkaar 81 jonge duiven ingekorfd. Alhoewel we elk jaar meedoen weten we dat we volstrekt kansloos zijn op de Vitesse vluchten met de jonge duiven in Krimpen a/d Lek. We hebben verleden week en de week ervoor ingekorfd in Hendrik-Ido-Ambacht. Buurman Arie had gezien hoe mijn duiven die eerste africhting vanuit Meer naar huis toe kwamen. Ongelooflijk wat een verschil met als wij (zoals normaal) met Gouda meevliegen. In een paar minuten had ik alles thuis en alles kwam uit de goede richting. De 2e keer ging buurman Arie ook mee naar Ambacht en weer was het puur genieten hoe onze duiven binnen enkele minuten allemaal uit de goede richting komende arriveerden. Arie wist zich nog te herinneren dat dit vroeger normaal was in Krimpen a/d Lek. Nu staan de mannen in Gouda en Reeuwijk wekelijks zo op hun duiven te wachten en aangezien hier amper duiven moeten zijn en ook de vlieglijn langs en westelijk van de Ijssel loopt. Is er hier geen aardigheid meer aan en zeer demotiverend om ter opluistering van anderen wekelijks te moeten inkorven. We hebben wel al het werk aan onze jonge duiven maar een ander gaat er met de resultaten vandoor. Nogmaals dat is zeer frustrerend.

Zaterdagmorgen was het prachtig vliegweer en de duiven werden vroeg ( 8.15) gelost te Lennik. Nico en Jochem waren op tijd aanwezig en het was een westelijke wind. Even na half tien zagen we behoorlijk hoog zowaar een kladje duiven overvliegen waar buurman Arie naar riep en even later kwamen er 2 duiven uitvallen die allebei voor ons bleken te zijn. Helaas bleven die 2 behoorlijk lang rondvliegen en toen ze eindelijk landde gebeurde dat niet op de klep. Uiteindelijk stonden ze op begin 34 op de klok. Even later kwamen ze bijna allemaal terug vliegend naar huis en moesten we toen het donker werd nog 10 jonge duiven. De volgende morgen kwamen er nog 6 en zijn we er nu nog 4 kwijt. De uitslag was als volgt Lennik 226 duiven 1-3-5-6-7-9-12-13-17-18-19-22-23-25-26-27-30-31-33-enz 81/29 Ook in groot verband was het een prima uitslag en begonnen we met 10-13-15-16 tegen 1714 duiven.

De vlucht vanuit Argenton werd uitgesteld naar zondag voor afdeling 5. Brabant 2000 ging echter wel los in Argenton en vloog een sectorale vlucht met afdeling 2.Dit werd een zeer zware dobber die werd gewonnen door Sjaak Broos uit Bergen op Zoom. Sjaak en zijn vriend Ad van Hooydonk komen al heel wat jaren bij me over de vloer.In Berkenwoude hebben ze wat eieren meegenomen en in 2016 hier in Krimpen ook weer een paar koppels eieren. Uit deze eieren hebben Sjaak en Ad een aantal topkwekers gekweekt voor de dagfond. Ze spelen met heel weinig doffers altijd een heel hoog prijs percentage. Nu dus ook weer 100 % prijs en de 1e over afd Zeeland en Brabant 2000. Eieren uit bak 5 en bak 20 met veel Kaja en Silverboy bloed. Gefeliciteerd mannen klasse!

Dan gaan onze duiven los op zondagmorgen om 8 uur los vanuit Argenton. We hadden 23 doffers ingekorfd voor deze vlucht 5 daarvan waren herintreders en waren soms dagen onderweg geweest van Vierzon. We hoopte eindelijk eens op een normale vlucht. Sara en Carlos waren op bezoek en we verwachtte de duiven zo rond half 5.Toen er een uur later nog geen duiven waren kreeg ik een steeds onbehaaglijker gevoel.Het zou toch niet weer een drama vlucht worden. Toen er even over 6 dan eindelijk een raket uit de lucht en recht op de klep viel wisten we het zeker deze duif had weer heel wat meegemaakt. Het bleek de 2e gemelde duif te zijn in Lekkerkerk. Langzaam maar zeker kwam de een na de ander na huis en bij het afslaan hadden we er 15 in de klok zitten. Om kwart voor 10 kwam de laatste en hadden we er op zondag 16 thuis. Vandaag is op één na alles weer thuis gekomen. Het is gelukkig geen Vierzon geworden maar wel een drama vlucht dat is dus drama vlucht nummer 3 van de 4 ongelooflijk wat deze jaarling doffers allemaal mee moeten maken. We maken weer een prachtige uitslag en vliegen in Lekkerkerk tegen 230 duiven 3-8-19-25-26-27-29-34-43-5053-54-56.13/23.Opvallend detail, veel overnacht fond spelers maakten op deze vlucht een prima uitslag.