Ik zit op dit moment (zondagmorgen) achter mijn computer te lezen dat de oude duiven weer niet gelost zijn in Pontoise en we nog een uurtje geduld moeten hebben. Ondertussen lezen we op facebook nogal wat klachten van Noord-Hollandse liefhebbers over Roosendaal jonge duiven gisteren.

Toen ik een reactie las dat er in heel Nederland niet gelost had mogen i.v.m. het weer kon ik het niet laten om daar een reactie op te geven. Het was voor ons hier in de regio Zuidholland namelijk een perfecte eerste africhtingsvlucht ,die ik niet had willen missen.

Dus dat er in heel Nederland niet had gelost had mogen worden is een foute conclusie. Gisterenavond kreeg ik een telefoontje van een duivenvriend uit de Zuidwesthoek (Brabant 2000) .Toen hun eerste duiven gisteren aan het vallen waren van de jonge duivenvlucht van uit Bierges voltrok zich daar een kleine ramp. Koppels met honderden Noordhollandse duiven kwamen op dat moment over en veegde veel van deze net vallende duiven op. Dit zorgde ervoor dat er op Zaterdagavond nog veel lege plekken waren in de jonge duivenhokken van deze Zuidwesthoekse liefhebbers. Dit zou misschien ook wel eens de oorzaak kunnen zijn van het slechte verloop van de Noord Hollandse jonge duivenvlucht vanuit Roosendaal. Al dat jonge spul door elkaar mixen brengt weinig goeds. Echt wat mij betreft een ongelooflijke blunder van de NH LC. Zoiets moet vandaag de dag toch echt niet kunnen.

Wij zijn van plan om dit jaar weer eens te gaan vlammen met de jonge duiven en hebben onze jonge duiven anders dan anders veel meer op geleerd. Dat we met de jonge duiven in de loop der jaren altijd leuk meespeelden lag meer aan hun kwaliteit dan aan ons.

Dit jaar hebben we al vroeg in het voorjaar tegen al onze vrienden gezegd dat we weer eens vol gas met de jongen willen gaan spelen. Ook om te laten zien dat mijn dagfond jonge duiven met de snelste mee kunnen. Vandaar dat we ook aan deze eerste africhting mee hebben gedaan. Er waren maar weinig duiven in de club een dikke 200 waarvan 79 van ons .De duiven werden gelost om 10.30 in Roosendaal en we verwachtten de duiven zo rond 11.00.

Het was een beetje nevelig weer met een karig zonnetje wat haar best deed om er door te breken. Precies 2 minuten over 11 kwamen er 2 jonge duiven met een bloedgang aan scheuren van uit Krimpen aan de IJssel en eentje viel direct op de valplank en de andere maakte nog 2 rondjes. Even later kwamen er 2 uit het Noorden terug en kwamen er echt overal en uit alle hoeken en gaten duiven aansteken. In een uurtje waren de meeste weer thuis en hebben onze jonge duiven gisteren een prima leermoment ervaren. De eerste keer in de vrachtauto is toch anders dan dat je de duiven zelf wegbrengt. Volgende week de eerste prijsvlucht met de jonge duiven en gaan we ons best doen om er iets van te maken.

We gaan nog even verder wachten op onze Pontoise duiven. Dat wordt volgende week een leuke sector dagfond vlucht tegen Noord Holland. Hun duiven hebben vrijdag een vlotte midfondvlucht gevlogen en onze duiven zitten nu nog steeds vast in Pontoise. En dan donderdag weer de mand in voor de sector vlucht vanuit Chateauroux in één competitie. Wat mij betreft een heel oneerlijke situatie die we niet zouden moeten willen.

Fijne Zondag.