Goede vooruitzichten

Vandaag twee vluchten voor ons op het programma, Vierzon en Peronne. Donderdagavond 25 duiven ingekorft voor tweede dagfond vlucht vanuit Vierzon. Allemaal jaarlingen zoals we met elkaar hadden afgesproken aan het begin van het seizoen. Jaarlingen alle dagfond vluchten en eventueel aan het einde van het programma nog een middaglossingsvlucht.

Als eerste en tweede getekende hebben we de duivinnetjes gezet die afgelopen weken goed afkwamen, laten we hopen dat ze deze trend doorzetten op de volgende vluchten. Wij hebben een ieder geval veel vertrouwen in deze twee duiven.

Op Peronne hebben we 22 duiven mee. Duiven die geblesseerd zijn en naar Pau moeten hebben we thuis gehouden. Afgelopen weekend weer drie gewonden duiven van de vlucht Roye teruggekregen, dus de ziekenboeg komt op deze manier aardig vol te zitten. Maar deze duiven krijgen allemaal nog een kans als ze volledig zijn genezen.

De weergoden zijn ons goed gezind dit weekend, het wordt op heel de vlieglijn prachtig weer vandaag. De wind komt uit het zuidwesten en draait iets meer door naar het westen aan het einde van de vlieglijn. Worden dus twee mooie vluchten om op te wachten en zullen waarschijnlijk op tijd worden gelost.

 

Iedereen succes vandaag.

 

Pascal