En het zonnetje blijft schijnen.

Vandaag weer zonnig weer en een beetje tegen wind dus alle ingrediënten voor een mooie vlucht waren weer aanwezig. Vrijdag avond 69 duiven ingekorfd die weer top in conditie waren en er ook weer prachtig uitzagen. Wij trainen onze duiven in het begin van het seizoen 2 x daags en als de conditie er is gaan we over op één maal per dag alleen s’morgens. Nu trainen ze dus twee maal daags en dat doen ze ruim een uur en dan roep ik ze binnen anders plakken ze er nog een half uur aan.

De duiven werden weer vroeg gelost en we waren minder gespannen dan verleden week. Toen Jochem arriveerde liet hij mij op zijn telefoon zien hoe de wind was onderweg. Daar werd ik niet vrolijk van, gestart met tegenwind in Frankrijk en dan in België draaiend naar het westen. Heb daar geen echte goede ervaringen mee, maar ja de zon scheen regelmatig en geen regen dus dan moet je niet zeuren.

We verwachtten de duiven rond kwart over twaalf. Geruime tijd daar voor kwamen hier koppels duiven over met een hele hoge snelheid ,we dachten toen dat deze op de kortere afstanden waren gelost en van de westenwind profiteerden. Met de figurita’s in de hand stonden we even voor twaalf klaar. “Daar komt er één” riep Jochem plotseling “En nog één” riep hij er vlak achteraan. Terwijl ik omhoog keek zag ik recht boven me de “539” draaien en manoeuvreren om maar recht op de valklep te kunnen vallen. Dat lukte prachtig en daar stond hij weer onze 1e getekende en trots van het hok, te glimmen als een spiegel of hij een rondje rond het hok had gevlogen. Direct daarna viel ons nieuwe talent de “856” ook op de klep. Deze jarige blauwe duivin had van Lennik al een 2e prijs gevlogen maar zat toen ruim voor de 1e prijs maar zij bleef toen vliegen. We kweekten haar uit Ronny die in Berkenwoude de 1e van Peronne vloog in Gouwe en IJssel van ruim 5000 duiven met Gea een duivin die ik kocht bij Arnold Kok en zoon Mathijs uit IJsselmuiden ,een prachtige blauwe kweekduivin met uitsluitend Henri van de Berg bloed.

“Wat een duif die “539” roept Jochem “ik krijg er kippenvel van” hoor ik hem nog net mompelen. Dan arriveert ” Deep impact” een blauwe dochter “Bonte Miriam” en dan komen ze prachtig uit de lucht vallen ,veel van uit het oosten over de tennisbaan ,sommigen hoog andere weer laag en net over de huizen. We vliegen 37 prijzen en die zijn er binnen 13 minuten. Ik had er geen goed gevoel over ondanks dat de duiven werkelijk fantastisch thuiskwamen en werkelijk prachtig vielen. De “539” voegt weer een kopprijs aan zijn indrukwekkende pedigree toe. Hij vliegt vandaag weer de 6e in het rayon tegen 2796 duiven en vliegt nu 4 weken achter elkaar o/a de 8e van Meer 46 km tegen 344 duiven (africhting) dan de 4e Lennik tegen 893 duiven dan de 5e Quiévrain tegen 866 duiven en nu weer de 5e Peronne tegen 783 duiven. En dan wetende dat hij als jaarling(2019) 6 dagfondvluchten succesvol vloog, waaronder de rampvlucht Vierzon en 14 dagen later weer de 1e prijs op een loodzware Issoudun. Verleden jaar stond hij tot 1 augustus boven aan als beste allround duif in onze kring. En nu als 3 jarige gaat hij zo van start. Een bijzonder duif kunnen we wel zeggen. Toen ik de duiven uit elkaar haalde en ze allemaal even vast had schrok ik van de conditie. Ik heb ze voor Chateauroux wel vaak minder ingekorfd. Ik denk dat ik ze iets teveel verwend heb deze week, denkende dat het een pittige vlucht zou gaan worden. De uitslag Peronne was in de club 783 duiven 5-7-11-24-25-28-35-42-45-enz 69/37 In de kring a tegen 2796 d 6-9-20-48-54-59-73-93-112-enz 69/37.We staan in ons rayon bovenaan op de vitesse en aangewezen op de 2e plaats. En de “539” op de 1e plaats als duifkampioen. Tot zo ver dit weekend en op naar de 1e midfond vlucht volgende week.

Fijn zondag.