Eerste overnachtingsvlucht 2019

Dinsdagavond hebben we 9 duiven ingekorft voor de eerste overnachtingsvlucht van dit seizoen de nationale klassieker St.Vincent.
We hopen dat het een mooie en eerlijke vlucht wordt, met het weerbeeld wat tot nu toe bekent is ziet het er niet naar uit dat op vrijdagmiddag kan worden gelost. Dit kan natuurlijk nog veranderen, dus we wachten rustig af.
In totaal zijn er 78 duiven ingemand in ons NIC, dus geeft 20 prijzen om te verdelen.
Voor de afdeling zijn er nog geen cijfers bekent, maar dat het meer duiven zijn als vorig jaar betwijfel ik.

Afgelopen weekend vlogen we de verplaatste dagfond vlucht vanuit Vierzon (was Issoudun), dit is op zijn minst goed verlopen!!! Veel liefhebbers missen nog veel duiven die niet thuis zijn gekomen. Veel vlieghokken in de afdeling zijn gehalveerd of nog erger. Er is veel geschreven op sociale media, maar laten we hopen dat dit de laatste keer is geweest dat we voor een competitie gaan lossen i.p.v. het belang van de duif. We moeten de juiste mensen laten beslissen die het dichtst bij de duiven zijn en dat is de lossingscommisie.

Afgelopen week de jongen duiven geënt voor de paramixo/paratyfus, de dag erna geen problemen gezien dus ze hebben het goed doorstaan. Kan wel eens voorkomen dat ze er een lichte terugval van krijgen, voor het eerst in de mand, stress enz.
Als het weer het toelaat gaan we volgende week langzaam aan beginnen met africhten van de jongen.
Voor de jaarlingen die mee waren op Vierzon hadden we in de planning om ze te koppelen na deze vlucht om zo klaar te maken voor hun eerste overnachting (middaglossing), maar zoals boven al beschreven zijn er bij ons ook achterblijvers. We hadden 12 koppels mee en hebben 12 doffers thuis en 6 duivinnen. Toen hebben we besloten om ze op weduwschap te houden en zo een vlucht te kiezen wanner ze weer helemaal zijn hersteld van deze vlucht. Vierzon van dit weekend kan je wel vergelijken met een overnachtingsvlucht, met zoveel vlieguren en voor de meeste duiven een nacht er tussen.
Dinsdagmiddag even met Cees de duiven bekeken en zagen dat ze goed zijn hersteld van deze inspanning, mest was weer prima en ze voelde weer goed aan.
De planning op ons hok loopt ook gewoon door, dus zijn de duiven voor de aankomende ZLU en sector vlucht aan het voorbereiden.

Pascal