Een winterse Quievrain !

We vlogen dit weekend met 894 duiven in de club vanuit Quievrain(op de grens Frankrijk/België). Voor ons een afstand van 177 km. We hoopten de hele week al op een beetje fatsoenlijke vlucht omdat het bijna elke dag baggerweer was.

Heb met mijn doffers deze week meerdere trainingen overgeslagen omdat ik ze niet verrot wilde laten regenen. We zijn donderdag samen met Jochem op stap geweest om bij één van de betere liefhebbers van België ( Tom van Gaver) zijn duiven te bekijken. We kregen daar de top van België in ons handen en daar zaten heel wat indrukwekkende duiven bij. Vooral een aantal duivinnen onder leiding van “Tetske”en haar zus “New Tetske” en een zus van “Finn”waren “outstanding”!

Na afloop nog heerlijk gegeten en wat bijgekletst en voordat we thuis waren was het vrijdagmorgen. Margot had de duiven keurig van eten voorzien en ik heb vrijdagmorgen de duivinnen weer laten trainen maar de doffers niet. Ik was bang dat ze ik ze dan niet meer binnen zou kunnen krijgen en dat heb ik liever niet op de dag van inkorven. De doffers vliegen normaal 2 x ruim één uur maar we hebben er ééntje ( Melun boy) die vliegt zonder het dak aan te raken makkelijk 1.5 uur en is dan ook echt aan het trainen.

De 30 doffers stonden er geweldig goed op toen we ze inkorfden en misschien wel iets te goed. Daarmee bedoel ik dat ze wel Chateauroux konden vliegen maar ja het seizoen is nog lang en ze hebben nog een paar vluchtjes voor de boeg!! Dus we hadden er veel vertrouwen in dat we een mooie uitslag konden neerzetten.(mits het weer een beetje mee zou werken).

Zaterdagmorgen werd er vroeg gelost en dat waren maar liefst 33.131 Zuid-Hollandse duiven die in één keer los gingen. Dat moet een hectisch spektakel geweest zijn om dat een beetje gelijktijdig in de lucht te krijgen met het systeem deur voor deur los.

Pascal had nachtdienst gehad en lag amper op bed dus die was absent. Jochem had storingsdienst gehad en was ook opgeroepen maar kwam toch rond half elf. We verwachtten onze duiven zo rond half 12. Ondanks de pittige NW wind hadden we toch beiden een figurita in onze hand omdat onze nieuwe buurman in de tuin aan het klussen was.

We zagen geen vluchtduiven overkomen en het was gelukkig droog. Dan zien we uit het zuidoosten een duif aankomen richting ons hok en terwijl we roepen draait de duif over ons hok terug en zien we dat het een duivin is en die valt dan bij buurman Arie. De kop was eraf maar we hoefden gelukkig niet lang te wachten voordat we heel duidelijk een weduwnaar aan zagen komen die wel voor ons was.

Het was een late van 23 die maar een paar vluchtjes op de nalijn was mee geweest. Het was duidelijk te zien dat hij een flinke klets regen was tegen gekomen en zag er verfomfaait uit. Ook nummer 2 had flink regen op zijn kop gehad en volgde één minuut later. Dan komen de jongens één voor één prachtig aan vallen en hebben we er in 20 minuten 27 van de 30 thuis. Die vliegen in de club en ook totaal provinciaal allemaal prijs maar wij missen één of andere half vroege duif voor een perfecte uitslag.

Dat kan natuurlijk stomme pech zijn of het feit dat we nog niet met onze duivinnen spelen. We zullen net nooit weten maar het was wel toevallig dat de 3 die hun prijs misten precies 3 ervaren bewezen goede duiven zijn.(waaronder mijn 2e getekende) We vlogen in ons samenspel tegen 2313 duiven 38-51-60-81-99 121-141-176-195- 218 enz 24/30 en werden nu 6e grootmeester. Er werd weer bijzonder hard gevlogen in onze club want prijs 2 en 4 van het hele concours gingen naar resp. Jan Ouwerkerk en Cees Molenaar. Wat mij betreft een topprestatie !! Op naar volgende week met hopelijk dan wat beter weer voor mijn weduwmannen.

Fijne zondag!!