Een vlucht voor het zelfvertrouwen

Na een dag uitstel waren de duiven gisteren om 07.15uur gelost in Roye. Het uitstellen op zaterdag was een wijze beslissing en mooi op tijd doorgegeven zodat de mensen ook nog iets met hun vrije zaterdag konden doen. Wij hebben van de gelegenheid gebruik gemaakt om de jongen te enten tegen de pokken met het kwastje. Zo krijg je ook weer even de duiven in de hand en kunnen we wel stellen dat de kweek dit jaar weer goed geslaagd is. Als ze nu een beetje gaan wegtrekken tijdens het loslaten kunnen we ze langzaam aan gaan africhten.

Roye werd een mooie vlucht met een goed verloop wat voor onze duiven goed is geweest voor het zelfvertrouwen, na afgelopen weekend konden ze dit wel gebruiken. Om 10.28uur arriveert onze eerst getekende duif en 10.35uur de tweede getekende. Deze twee duivinnen kwamen de afgelopen weken goed op tijd thuis en daarom hadden we ze als getekende gezet. In de club en samenspel hadden deze duiven prijs. Ook volgende week op tweede dagfond vlucht gaan ze weer als getekende de mand in. Na deze eerste twee duiven kwamen de duiven goed achter elkaar naar huis, maar met afslaan misten we er nog 3 van de 69. Gisterenavond rond 20.30uur kreeg ik een berichtje van Cees dat de 15-1738037 op de klep was gevallen. Deze doffer had een flink stuk gevlogen kon hij wel zien. Bij deze doffer staat het oriëntatiesysteem nog niet zoals het hoort te zijn, we gaan daarom ook voorzichtig met hem doen, want het was toch de beste jaarling van het hok op de overnacht(middag) vorig jaar. Vanmorgen kwamen de andere twee duiven thuis en deze waren licht gewond (geschaafde borst), wat dan ook weer is te verklaren dat deze duiven niet op dezelfde dag thuis zijn gekomen. Alles weer thuis en klaarmaken voor de volgende vlucht.

Gisterenavond op de jaarlingen na alles bij elkaar gelaten, zodat ze op een nestje kunnen komen voor de eerste overnachtvlucht. Jaarlingen gaan volgende week weer mee op tweede dagfondvlucht van dit seizoen (Vierzon).

 

Nog een fijne tweede pinksterdag.

 

Pascal