Gisteren (13-5) mochten we de eerste midfondvlucht van het nieuwe seizoen 2023 ervaren. Dat werd toch een heel ander vluchtje als dat de meeste onder ons zich hadden voorgesteld. Alle vooruitzichten waren geweldig vrijdagavond. En zelfs op zaterdagmorgen berichtte de lossingscommissie nog dat er een mooie vlucht aan zou komen onder ideale condities. We kregen echter weer eens een levenslesje in hoe snel dingen kunnen veranderen en we daardoor ons verwachtingspatroon drastisch moeten bijstellen.

Op de losplaats trok het (vlak voor de geplande lossing) helemaal dicht en het duurde tot 11.45 voordat er eindelijk gelost kon worden. Ik heb geen goede ervaringen met dit soort vluchten. En was knap ongerust over de afloop. We waren toch nog hoopvol omdat de ingrediënten “beetje afstand” “Zonnetje” en “Noordoosten wind” aanwezig waren. Pascal en Jochem waren ruim op tijd en we dachten even voor vieren duiven te zien vallen. Echter het duurde en het duurde maar zonder resultaat en toen nam mijn ongerustheid alleen maar toe.

Even over half 5 kwam er pal uit het oosten echter een bonte duif aanvliegen die op de schoorsteen landde en daar een poosje bleef kijken. Dat was al een vreemde actie want daar vallen mijn duiven bijna nooit. Toen hij naar beneden vloog bleek het een jaarling broertje van de “539” te zijn die wel zijn best had gedaan. Niet veel later valt er een blauwe jaarling duivin en dat bleek een overgewende duif van Kees en Pascal. Op zich prachtig maar wel behoorlijk vreemd dat ze alle bewezen goede oude duiven voor zat, terwijl dit jaarling duivinnetje hier pas enkele maanden uitvliegt. Het werd een behoorlijk stroef vluchtje en haast te vergelijken met een pittige dagfondvlucht. Toen we op de club kwamen om af te slaan bleek dat er nog heel veel duiven weg waren en niet de minste duiven. En ook niet bij de minste liefhebbers.

Wij moesten bij het afslaan om 19.00 nog 10 jaarlingen. En gisteravond laat nog 7.Vanmorgen voor 6 uur kwam de 1e en we moeten er nu nog 1 ( een over gewend jaarling doffertje).Voor ons is het goed afgelopen en bleken we ook een goede uitslag te hebben gemaakt, waar echter alleen vroege duiven nog ontbreken. Er stonden 2348 duiven in concours we begonnen met prijs 38 en maken 36 prijzen van de 54 duiven en werden zelfs nog 5e grootmeester in ons rayon (-:

De verduistering gaat er deze week helemaal vanaf, dus gaan we nu aan die vroege prijsduiven werken. Volgende week vliegen onze duiven weer Pont Max. En dan op naar de eerste dagfond vlucht en zijn we benieuwd of het verduisteren dan nog invloed heeft.

Fijne zondag,Martin.