Een andere jonge duivenvlucht.

Gisteren hebben we Peronne gevlogen met onze jonge duiven. Deze jonge duiven hebben we donderdagavond ingekorfd .Dat was een goede beslissing omdat jonge duiven beslist ervaring op moeten doen wat betreft het drinken in de mand voordat de echte zware vluchten beginnen. Was het tot nu toe steeds warm en zelfs heet en betrekkelijk moeilijk vliegweer nu was het fris en een makkelijk vluchtje. Voor de jonge duiven eindelijk eens een verademing lijkt me. De duiven kwamen zoals wekelijks weer super goed naar huis. De duif waarvan ik tegen Jochem had gezegd die verwacht ik als eerste kwam ook als eerste aanstormen en verspeelde geen tijd. Hij kwam gedreven aan vliegen en was rap binnen net als verleden week(toen was hij mijn 3e duif en vloog hij de 4e prijs in de club van Quevrain).Enkele seconden later kwam er een grijs duivinnetje aan steken die nog wel een paar rondjes bleef vliegen maar uiteindelijk nog in dezelfde minuut werd geconstateerd. En toen kwamen ze uit alle hoeken en gaten prachtig aan duiken en hadden we alle duiven (op 3 na) behoorlijk snel geconstateerd. Van deze 3 zijn er nu (zondagmorgen vroeg) nog steeds 2 weg. Net als afgelopen woensdag toen zijn we ook 2 duiven kwijtgeraakt en hebben we 2 duiven gewond thuis gekregen. Waarvan één niet meer inzetbaar is.

We brengen onze duiven gedurende de vluchten altijd wekelijks standaard één keer weg. De gescheiden jonge duiven komen dan weer bij elkaar thuis en worden dan een dag later ingekorfd. Omdat Jochem afgelopen week nog vakantie had is hij woensdagmorgen met de jonge duiven naar Tholen gereden.Toen hij daar vroeg in de morgen arriveerde was het weer aan het omslaan het werd steeds donkerder en het begon te stormen. Hij stond voor een dilemma of terug rijden of snel lossen. We hebben toen samen beslist om ze snel te lossen .Dat hield in dat ze met een grote groep naar huis toe kwamen vliegen. Dat is iets wat ik normaal ten kostte van alles altijd probeer te voorkomen. Des te groter de groep des te groter de kans dat er een paar in de hoog spanning draden terecht komen. Jaren heb ik dat weten te voorkomen door de jonge duiven altijd één voor één los te laten. Nu kon het door omstandigheden niet en het kost ons gelijk weer een paar mooie jonge duiven. Ben bang dat de twee nu nog afwezige jonge duiven ook gecrasht zijn.

We maakten in de club weer een mooie uitslag Peronne 160 duiven in concours 1-2-4-5-6-7-8-9-11-12-13-15-16-18-19-20-22-23-24-25-32-33-36-37-38-39-40. 71/26. In groot verband vlogen we tegen 1215 duiven.9-17-38-50-54-57-58-69 enz 71/29. Jammer dat hier in de kring Gouwe en Ijssel Peronne al geteld wordt voor het midfond kampioenschap. We wisten dat niet en hebben de duiven daar door niet bewust op volgorde ingekorfd voor het aangewezen kampioenschap. Ons spelletje met de jonge duiven begint pas met het midfond spel en dat zijn tevens de afdelingsvluchten. Daar willen we goed op presteren en voor die tijd zien we het spel met de jonge duiven gewoon als training. Voor alle duidelijkheid wij hebben hier geen enkele snelle duif op het hok zitten. Alle jonge duiven waar we meespelen kun je later op de uitslag van de dagfondvluchten tegen komen. Het heeft dus totaal geen zin om tegen hokken die bijna vol zitten met snelle Belgische Vitesse duiven en ook nog eens in de vluchtlijn wonen een spelletje met jonge duiven te spelen op en rond de 100 km. Wij gaan dus met onze dagfond jonge duiven naar de afdeling 5 vluchten totale lossing. Daar gaan we proberen mooie uitslagen te maken tegen veel duiven en veel concurrentie. Volgende week begint de 1e afdeling vlucht van de 5 en dat zijn dus allemaal mooie midfond afstanden. We kijken er naar uit en hebben er zin in.

Fijne zondag.

Martin.