Het is nu de maandagmorgen na de zondag vlucht vanuit Issoudun, de 2e dagfondvlucht van het programma. Gisteren een lange zit gehad doordat Issoudun een taai vluchtje werd. We hadden donderdagavond 50 duiven ingekorfd en die stonden er weer goed op. Nadat ze verleden week, op de niet al te gemakkelijke Pontoise goed waren gekomen was het vertrouwen weer wat gegroeid. Wel kon je verleden week goed zien dat ze het zwaar hadden gehad en daar was ik niet echt gelukkig mee.

Mijn beste 3(oude) duivinnen voor dagfond vluchten had ik niet ingekorfd omdat ik die gekoppeld heb om later op nest op een standje te kunnen laten vlammen. Althans dat willen we proberen want daar komt nog meer bij kijken dan alleen een nest stand. Het weer van gisteren was echt Sara’s favoriete weer maar die zat zwanger en al op haar nestschotel. De duiven werden vroeg gelost en we probeerden de tijd in te schatten naar de snelheid van Peronne, waar we 8 duiven op hadden ingekorfd, dit waren 6 doffers en 2 duivinnen. De doffers waren 3 doffers die gekoppeld waren met mijn 3 beste duivinnen en 2 oude duivinnen die maar net waren hersteld van Salbris. En ook 2 broers die ook hun zakken zwaar vol hadden toen ze thuis kwamen van Salbris.

Ik was er heilig van overtuigd dat de doffers ver voor de duivinnen zouden vliegen om dat 3 daarvan bijna op drijven stonden. Waaronder de man van Sara en die kan op deze afstand en met dit weer makkelijk een 1e winnen. Toen echter de vlucht uitgesteld werd vermoedde ik dat de doffers in het nadeel zouden komen te zitten.30 doffers 2 dagen in één mand met dit weer is niet goed en die stress gaat ze dan parten spelen. Nico was afwezig omdat zijn vrouw Elly zondag jarig was.

Samen met Jochem en kleinzoon /Puck tuurden we rond half elf het luchtruim af en stonden ondertussen in de brandende zon. We zagen amper een vogel vliegen en buiten wat gierzwaluwen en 2 buizerds die we boven het hok van de Comb Rodenburg zagen cirkelen was het een stille boel in de lucht. Dan zien we een stipje aankomen die in één streep richting valklep vliegt en daar prachtig op land. Het is één van de 2 duivinnen en teleurgesteld zeg ik tegen Jochem “foute boel deze duivin had nooit voor de doffers mogen vliegen” Even later komt de 2e duivin aan klapperen en die vond het nodig om minutenlang rond te blijven vliegen. Dan is het wachten op de doffers en als die even later arriveren is goed te zien dat zij het niet best hebben gehad in de mand. Van zo’n klein stukje hadden we er niets aan mogen zien maar er was veel aan te zien. Nadat ze hun krop vol hadden gedronken zaten ze met knipperende ogen in hun broedbak met hoge rug en weinig aandacht voor hun duivin. Toen we tussendoor de klok gingen afslaan sprak ik meer liefhebbers die hadden gezien dat de duiven het niet makkelijk hadden gehad van Peronne.

Dan gaan we wachten op Issoudun en de zon werd nog heter en Jochem en ik gaan in de ren van het hok zitten om buiten niet te verbranden. We verwachtten de duiven zo rond 13.30 maar daar zaten we goed naast en het zou tot 15.15 duren voordat de “130” laag over de schutting aan kwam scheuren en op de valklep viel. Alhoewel er bij buurman Arie meerdere letters in de tuin zaten had niemand haar zien komen. Ze bleek na het melden de 4e in het inkorfcentrum Lekkerkerk te zijn. Amper 4 minuten later komt dan nummer twee aanvallen en dan nog één en nog één en staan er in één minuut 5 op de teller. Dat gaat goed dacht ik nog wat jammer dat er niet één van deze duiven wat vroeger was gearriveerd. Dan duurt het even een paar minuten en komt de trein langzaam maar zeker op gang. De één na de ander komt uit de blauwe lucht vallen en dat was puur genieten, toen we er een dikke 20 hadden liepen we even na buurman Arie om daar een praatje te maken. Terwijl we daar stonden zagen we duiven van ons gewoon nog keihard uit de blauwe luchtvallen of ze nog een 1e NPO wilden winnen. Zo slecht als de duiven terug kwamen van Salbris zo goed kwamen ze nu terug van Issoudun. Ze zagen er perfect uit en waren top verzorgd en dat mag ook gezegd worden. We moesten om 7 uur afslaan en toen waren er 40 van de 50 thuis waaronder alle oude duiven. Na het afslaan zo rond 8 uur moest ik er nog 6 en nu maandag morgen nog slechts 2 jaarling duivinnen.

Dus wat mij betreft een goede selectievlucht voor de jaarlingen. Al met al zeer tevreden met de selectie en hoe goed ze thuis kwamen. We misten deze keer één echte kop duif en hadden dus gewoon 5 minuten eerder moeten zitten. Eigenlijk net als verleden week, misschien hebben ze Salbris nog niet echt goed verteerd of heb ik dit zelf over me afgeroepen om mijn 3 beste ervaren oude duivinnen( en hun doffers) thuis te houden. De uitslag in de club was van Peronne 262 duiven 7-25-48 3/8

Issoudun 257 d 2-3-4-5-6-7-8-9-11-12-15-16-20-21-25 enz Kring rayon A 520 duiven 7-13-14-15-16-19-28-31-35-42-48-49-59 enz 50/26.In de totale afdeling uitslag vliegen we 50/30 prijzen. Poetsen ,poetsen, poetsen is nu het devies want over 3 dagen zitten ze weer in de mand voor de volgende pittige vlucht.