De zondag na een hele slechte zaterdag.

We hebben zaterdag in heel Nederland een behoorlijk slechte ervaring met onze duiven meegemaakt. Wat er voor gezorgd heeft dat alles zo dramatisch is verlopen zou ik niet weten .Zuidoosten wind alleen kan nooit de oorzaak zijn. Zuidoosten wind is en blijft altijd heel vervelend maar is vaak goed voor de club. Dat schreef Willem de Bruyn ooit eens en daar ben ik het mee eens. Niet altijd dezelfde namen in het snuitje van de uitslag is soms verfrissend voor de club. De club in Bodegraven is daar dit weekend een heel goed voorbeeld van. Iedereen daar vroeg op de lijst en de tophokken daar ergens tussen in. Wat Bas en Gerard en Willem (op Chimay) is overkomen is iets wat topduiven in topconditie vaak overkomt. Heb je een heel hok toppers in topconditie mee zoals Bas en Gerard dan kan je dit dus overkomen. Ik ben geen voorstander van massa inkorvers maar wat daar gebeurd is gun je niemand en ik weet dat dit absoluut niets te maken heeft met wat voor fouten ook maar met topconditie, Zuidoosten wind en nog iets. In de jaren 90 gebeurde dit ook op eens op een Peronne. De duiven hadden bijna geen rust gehad en toen gelijk los. Drama vlucht en de beste duiven vlogen er onder door en/of waren weg. Ik was een paar toppers kwijt en meerdere topspelers moesten een paar toppers missen, Bourges op hetzelfde tijdstip gelost verliep later die dag probleemloos.

We hebben ook een slecht weekend achter de rug. Chimay was het eerste drama wat nog eens werd versterkt door het verplaatsten van Peronne naar het oostelijke Chimay. Mijn leermeester Dirk Verstoep leerde mij voorzichtig te zijn met zgn terug zet vluchten. Duiven vlogen enkele keren Peronne en 2x achter elkaar Pontoise  .En nu dan na twee keer Pontoise 370 km in een keer naar Chimay 200 km en ook nog eens helemaal uit de vlieglijn. Ik hoop dat er iemand van de lossingscommissie is die dit begrijpt. Zo niet mogen ze me bellen en zal ik het nog eens uitgebreider uitleggen! Duiven zijn namelijk heel snel geprogrammeerd. En vooral jaarlingen zijn daar extra gevoelig voor.

Ook Blois is een dramavlucht geworden voor programma duiven en ook wij hebben dat ervaren.15 doffers mee en met afslaan 16.00 slechts 5 duiven thuis. Deze vlucht is meer een test in overleven geworden dan een mooie vlucht. We kregen op zaterdag 10 van de 15 duiven thuis en hebben daar vandaag geen meer bij gekregen. Voor overnachtduiven was er geen probleem en deze duiven vulde in bijna elke club de prijslijst keurig op .Ook in onze club werd de 2e prijs gewonnen door een overnachtduif van Martin de Jong en Jaap Burggraaf speelde gewoon 14 prijzen met zijn overnacht duiven.

Uitslag Blois 130 duiven 1-3-4-14-17.  5/15    Dappere 3e getekende wint de 1e prijs. Brutus 1e getekende wint de 3e prijs. Dan de topper van verleden jaar is nog niet terug!

Op Chimay kregen we vlot 10 van de 16 duiven thuis en verder de hele dag niets meer. Ons topduifje Annie wat nog niet gemist had was ook weg en ze vloog reeds 4e Duffel, 5e Asse Zellik, 4e Arras,7e Peronne,1e Peronne,13e Pontoise,1e Pontoise zonder te missen. En nu weg…… gelukkig Zondagmorgen 7.20 weer thuis. Zulke wil je niet missen. We hebben nog 10 doffers over voor de rest van het seizoen en nog 13 duivinnen.

Uitslag Chimay 131 duiven 2-3-7-15-16-26-30  7/16.

Alleen Sara 2e getekende wint de 15e prijs.

Martin.