De zondag na Argenton en Asse

Gisteren weer een vermoeiende zaterdag achter de rug. Argenton om half 8 los en daar was niets mis mee. Maar met de jonge duiven was het weer helemaal mis wat betreft de lossing communicatie. Volgend bericht rond de klok van 10 en dan komt er wat info om 20 over 10. Dit gaat al weken zo en eigenlijk al van af het begin dat deze lossingcommissie actief is. Soms is het nog gekker en duurt het nog langer. Hoeveel duivenliefhebbers in Zuid-Holland zullen op deze manier duizenden keren voor niets naar hun computer lopen. Wat een arrogantie en wat een afdeling 5 bestuur die dit maar door laat duren en door laat duren. Niemand grijpt in en iedereen ergert zich hier blauw en groen aan. Wat is hier nu moeilijk aan. Als je beloofd om rond 10.00 info te verstrekken om dat dan ook gewoon te doen .En als je weet dat de duiven gelost gaan worden dat mee te delen en niet te wachten tot de duiven al een kwartier los zijn en dan pas met deze info komen. Ik hoop dat er eindelijk eens iemand van het bestuur in grijpt en dit ergerlijke gedrag stopt.

De jonge duiven werden pas om 12.15 gelost omdat er tussen 10 en 12 niet gelost mag worden in Asse Zelik.Gewoon op tijd lossen kon ook niet om dat er een wolk van zee plotsklap richting Zeeland dreef. Dat zou op zich niet zo’n probleem zijn geweest maar de zeer geleerde heer van het IWB had nog geen studie van de wolk kunnen maken. Vandaar dat we moesten wachten tot uiteindelijk de jonge duiven op het heetst van de dag gelost konden worden. Ik heb toch duizend keer liever een band bewolking van zee (met de zon aan de hemel) en op tijd los dan zonder wolk op het heetst van de dag los. Om 13.36 kwamen er 2 duiven zij aan zij aan vliegen .Een oude duif voor buurman Arie en een jonge duif voor ons. De oude duif van Arie viel direct op de antenne en Arie speelt de 1e in de club en de 2e van de hele kring Gouwe en Ijssel met een snelheid van 1414 mpm .Voor al het geweld in Gouda en Reeuwijk. Nu zien we ook gelijk weer eens hoe belangrijk de invloed van de massa is. Gouda en Reeuwijk maken nu op geen enkele manier de dienst uit in Gouwe en Ijssel. De massa is weg en de overheersing is ook gelijk weg. Onze jonge duif was super nerveus en bleef vliegen tot 13.37,37. Nog net genoeg om de 1e in de club te pakken maar toch was de snelheid al gezakt naar 1399 mpm. De uitslag was Asse -Zellik  204 duiven. 1-3-4-5-7-8-9-10-11-12-14-17-19-20-28-29-30-33-36-42-43-44-45-49-50-51   26/58. We missen nu nog 1 jonge duif om 8.00 zondagmorgen.

Argenton zou een hele zware vlucht moeten worden als we de informatie omtrent nationaal Chateauroux in Belgie op Pipa moesten geloven Dat werd het ook maar toen mijn 1e jaarling doffer om 6 minuten voor 5 op de klep viel was daar weinig aan te zien. Even later viel Sara als een raket op de klep, ze zag er uit of ze een rondje rond de toren had gevlogen. Niets aan te zien en nog net zo mooi als toen ik ze inkorfde. Dat kan ze dus ook Carlos 630 km met 1100 mpm. Een minuut later valt mijn beste oude doffer Brutus en dan komen de doffers achter elkaar prachtig naar huis. De doffers vlogen in het inkorfcentrum allemaal prijs. De duivinnen lieten om onbegrijpelijke redenen eigenlijk helemaal verstek gaan. Alleen Sara pakte een kopprijs en de rest kwam ronduit slecht. Heel vreemd omdat hun broers wel op tijd vlogen precies andersom dan op Bourges. Soms snap je er even niets van en zo voelt het nu ook. De duivinnen waren veel mooier dan de doffers en toch vliegen de doffers top en de duivinnen (op Sara na) falen. Nu om 8.30 missen we nog 2 duivinnen waaronder de “255” Annie. Haar volle broer de “234” was mijn 4e duif en heeft nu van de 4 fond vluchten 4 keer goed op tijd gezeten.In de club vliegen we alle 8 te verdienen prijzen en in het inkorfcentrum de 2e. Al met al zijn we niet tevreden over de dag fondvlucht Argenton maar zeer tevreden over onze jonge duiven.

Duivensport… wie het weet mag het zeggen!! Soms zijn er geen verklaringen te vinden.