Daarom speel ik nog met duiven.

Wij zijn hier al maanden bezig om onze jonge duiven in topconditie te houden en te blijven spelen in de hoop dat als de omstandigheden eindelijk daar zijn, ze ook in staat zijn om te laten zien wat ze werkelijk in huis hebben.

Deze omstandigheden dienden zich dit weekend dan eindelijk aan. We vlogen voor het eerst een vlucht met een beetje afstand.( 400 km). En voor het eerst zonder de wind op de staart en een beetje moeilijk.

Eindelijk het moment waarop een duif met kwaliteit iets kon laten zien. Dat brengt dan ook nog extra spanning mee want zoals club genoot Henk vrijdag nog uitsprak ”Als je na weken spel denkt nu zijn er eindelijk de juiste weersomstandigheden om wat te laten zien, dan gebeurt het vaak niet meer”.

Ik bleef echter hoopvol uitspreken tegen mijn naasten “Vandaag krijgen mijn duiven de kans, ze kunnen het en ik vertrouw ze en ik ben er van overtuigd dat ze dit ook zullen laten zien”.

Het was zaterdag morgen nog behoorlijk mistig toen ik las dat de duiven om 9.15 uur in Melun waren gelost. En een uurtje later werden de late de jonge duiven in Niergnies vrijgelaten. We voorzagen toen al weer problemen met het tegelijk arriveren. Aangezien ik de late jonge duiven niet echt hongerig inkorf, waren ze heel, heel dorstig bij thuis komst en gingen direct op het platte dak achter mijn hok op zoek naar plasjes water.

Gevolg, ze kwamen zeer slecht binnen en het dak zat dan ook vol met late jonge duiven ,die bij de buurman gedronken hadden, toen wij (Jochem,Pascal en ondergetekende) een duif snoeihard uit de goede lijn zagen aankomen steken. We zagen aan het vliegen dat het geen laat jong was maar hij vond het toch nodig om nog wat hele grote rondes te maken en dat was achteraf heel jammer. Na zeker een halve minuut en pas nadat ik een figurita had gegooid viel hij op de klep en vloog hij direct naar binnen.

Deze jonge doffer (302) was volgens Jochem (die hem heeft gekweekt) de beste duif die hij dit jaar bij mij heeft afgeleverd. We moesten toen even wachten op nummer 2 maar dat zie je vaak als je een echte vroege duif krijgt. Dan komen de duiven heel goed naar huis en hebben we binnen één uur 24 duiven thuis van de 32. En dan komt er uren geen duif mee bij. Wat die andere duiven hebben meegemaakt weet ik niet, maar het is wel apart.

We maken een een hele goede uitslag en eentje waar ik dik tevreden over ben. We spelen in onze club de 1e prijs en dat is al heel knap tegen het L&W Flanders geweld ,ook in onze kring tegen bijna 1000 duiven vliegen we de 1e prijs. In het rayon oost tegen 6060 duiven de 19e prijs 23/32 en in heel Zuid-Holland tegen maar liefst 13.608 duiven beginnen we met prijs 25 en vliegen onze duiven 32/22 en dat is daar één van de betere uitslagen.

Onze 1e prijs winnaar is gekweekt uit een late jonge doffer, die een halfbroertje is van de 1e NPO Gien afd. 5 tegen 12.689 p (zijn vader is Young Powerboy 1e NPO Argenton) en van de 1e NPO Salbris afd. 5 tegen 17.987 p (haar moeder is Wonder Fee 1e NPO Argenton). Zijn moeder is een dochter van Hennie (1e Prov Mantes Jolie afd. 5 tegen 13.692 p).Hij was al een keer eerder onze eerste duif en hopelijk laat ie zijn neus nog een keer zien dit jaar. Gezien de afstand en het voorspelde weer volgende week gaan we het zeker nog een keer proberen!!

Martin.