Blois en Chimay

Gisterenavond alle duivinnen ingekorfd voor Peronne, de een na laatste Vitesse vlucht. Helaas heeft een bepaalde kracht in afd. 5 het voor elkaar gekregen om uit te wijken naar Chimay. Waarvoor?, volgens de website afd. 5 voor de Zuid-oosten wind. In Peronne zal in de morgen een windkracht 2 zijn ,dat betekend bijna windstil weer. Ik kan absoluut niet begrijpen waar deze mensen mee bezig zijn. Oude ervaren duiven met windkracht 2 naar een oostelijker en korter losstation sturen ? Zijn we nu al zo bang dat oude duiven met windkracht 2 de zee opvliegen? Waar gaat dit naar toe ? Wat een duivensport hangt ons boven ons hoofd? Incompetentie ten top, lossingscommissie ,vervoerscommissie en concourscommissie afdeling 5!!! Vooral zo door gaan, echt ongelooflijk ! Nog even dan kan er geen vlucht meer normaal gelost worden en springen we heel Frankrijk door om het onze duiven vooral niet al te moeilijk te maken. Gaan we in de toekomst alleen nog presteren met vitesse duiven die alleen gelost worden met Zuid-westen wind, 23 graden en zonnig weer met wolken aan de lucht.Teveel blauw/zon is levensgevaarlijk en dan komen we absoluut terug naar het lokaal. Ergernis ten top !! Laten we maar hopen dat er iets aan gedaan gaat worden en dat niet iedereen in afd5 dit gedrag pikt! .Zou wel eens willen weten wie hier achter zit. Wie bedenkt dit, in wiens belang laten deze commissies zich mee slepen ?

We hebben alle doffers (15) donderdag ingekorfd voor Blois en alle duivinnen(16)  gisterenavond voor Chimay. Alle duiven waren in perfecte conditie en we verwachten een goede uitslag. Maar met Zuidoosten wind kan niemand voorspellen of dit ook lukt.. Zuidoosten wind is een wind met vooruit vliegers en uitschieters van liefhebbers die heel vaak niet in de top van de uitslag staan. Maar we hebben goede hoop!  “Brutus” vliegt vandaag als 1e getekende . “Dan” als 2e getekende en de “Dappere” als 3e getekende vanuit Blois. Dit zijn 3 toppers die hebben bewezen kop te kunnen vliegen op de dag fond .Maar we hebben nog meer prachtig nieuw talent mee en ik sta er niet van te kijken dat e één of meerdere van deze nieuwe talenten zijn neus laat zien vandaag!  Op Chimay is “Annie” onze 1e getekende en ” Sara” 2e getekende en “Young Kaya'” vliegt als 3e getekende.

We hopen op een mooie vlucht dag vandaag en wensen iedereen een mooie, sportief geslaagde en fijne zaterdag .Ook de lossingscommissie ,vervoerscommissie en concourscommissie (en dat meen ik) al baal ik als een stekker van hun gedrag!

Martin