Andere koek!!

Vandaag was het andere koek en moest er keihard gewerkt worden. Het was nog even spannend of de duiven gelost zouden worden. Uiteindelijk werden de duiven om half een gelost en er stond een aardig NO briesje. Normaal kijk ik uit naar dit soort weer maar mijn ervaring heeft me geleerd dat als de duiven later gelost worden dit niet in het voordeel van weduwnaars is. Het lijkt wel of ze dan al flink wat energie in de mand verspeelt hebben als ze in de middag los gaan. Ik heb er in ieder geval geen goede ervaringen mee.

We verwachtte de duiven zo rond 5 uur maar met die stevige wind op kop kon het ook wel wat later worden. Het werd ook wat later, precies 4 minuten over 5 kwam de “516”( de “Fijne”) precies uit de goede hoek en weer in zijn imponeren stijl prachtig aan stormen. Terwijl hij aan het vallen was viel er ook een 2e duif bij. Bijna tegelijk vielen ze op de klep. Die 2e duif bleek echter een vreemde oude doffer te zijn. Terwijl ik de “Fijne” bij zijn duivin liet verwachte ik dat elk moment de 2e duif zou vallen. Dat viel goed tegen en we moesten bijna 9 minuten wachten voordat nummer 2 zich meldde. Het bleek “New Silverboy” te zijn op dit moment de enige grijze schimmel op het hok. Dan duurt het weer een paar minuten voordat de volgende doffer zich meldde. En het was duidelijk te zien dat de duiven het zwaar hadden gehad. “Dit was andere koek” ze hebben er vandaag hard voor moeten werken.

Toen we om 7 uur af gingen slaan hadden we er al een tijdje 29 en na het afslaan was nummer 30 ook weer gearriveerd .De laatste 2 zijn nu nog onderweg en dat is vreemd omdat één van die twee een oude doffer is (de enige oude doffer op het hok) die verleden jaar 6 dagfondvluchten heeft gevlogen. Maar ja één draadje is ook zo geraakt met deze wind want van die afstand en omstandigheden kan hij niet wegblijven.

We bleken in de club weer een goede uitslag te hebben gemaakt en ook een hele mooie vroege duif te hebben. Club Nanteuil 238 duiven 1-2-4-5-10-11-14-15-18-19-21-25-27-30-31-32-33-38-43-44-57-59  32/22. In afdelingsverband beginnen we met de 11e van 12.466 duiven. Maar ook van de hele afd. 5 lossing en dat waren maar liefs 34.313 duiven spelen we de 11e prijs 32/20.

De “Fijne” die dit flikt is een veel belovende jaarling die ondertussen een mooie staat van dienst aan het opbouwen is. Hij vliegt nu in 4 weken tijd achterelkaar de 1e van Quiévrain 274 d/ de 4e van Peronne 266 d/ de 2e van Peronne 220 d/ en nu weer 1e van Nanteuil 230 d. De “Fijne” heeft als vader” Young Powerboy” Stoop van Huizen en heeft als moeder “Juweel” een “Mike”/Dorethe dochter. Ook zijn broer “De Buts” doet het erg goed en speelt nu weer de 5e prijs. Volgende week doen we niet mee en krijgen de doffers een weekje rust. Ze hebben tot nu toe super gepresteerd en we zijn zeer tevreden. Over veertien dagen krijgen ze hun “echte”vuurdoop op de dagfond. We kijken er naar uit en we gaan ons best doen.

Fijne zondag.

Martin.