Achter de feiten aan lopen!

Dat doen we op dit moment (achter de feiten aanlopen) met de jonge duiven en dat is moeilijk weer recht te trekken.
Net als verleden jaar lopen we dus met onze jonge duiven weer net achter de feiten aan!
Verleden jaar werden onze duiven na de 2e vlucht besmet met iets waar we nog niet achter zijn en liepen we, toen ze opknapten, steeds achter de markt aan.

De laatste vlucht jonge duivenvlucht was het probleem opgelost maar toen trad de “Wet van Murphy”in werking en terwijl ons blauwe strik duivinnetje als een raket uit de lucht kwam vallen op een moment dat er in Zuid-Holland amper of geen duiven waren,verscheen er uit het niets een ooievaar en die begon enkele meters boven ons hok tergend langzaam rondjes te draaien. Even later voegde zich er nog een ooievaar bij en voordat die weer waren vertrokken waren er echt minuten voorbij en toch won ze nog de 42e prijs in de afdeling.

Dit jaar zijn er verschillende factoren die de geschiedenis van verleden jaar laten herhalen. De belangrijkste factor is mijn inziens de 1e drama training inkorving vanuit Duffel waar we meer dan de helft van onze jonge duiven op kwijtraakten. Nadien kwamen er elke week wel enkele duiven terug maar die terugkomers zagen er soms niet uit. Van broodmager tot onder allerlei vettigheid en soms stinkend en te smerig om aan te pakken. Ruim zulke duiven maar eens op, dat kan en wil ik niet, maar ik heb ook geen ruimte om deze duiven allemaal ergens apart te zetten. Dus hebben we alles gewoon in het hok laten zitten en ja dan beginnen net de 1e jonge duiven vluchten. Eigenlijk een onmogelijke opgave maar je kunt niet anders.

Twee weken terug de duiven gescheiden en de puntjes op de i gezet. Vooral de jonge duivinnen begonnen goed te trainen. En als die om 7.00 het hok uit spetteren zijn ze bijna een uur weg en soms zelfs nog veel langer.

De gezondheid zit dus wel goed maar de aansluiting met de top is er niet en dat is weer hetzelfde patroon als verleden jaar.
We blijven onze jonge duiven gewoon de laatste jonge duivenvluchten doorspelen als is het alleen maar voor de ervaring die ze volgend jaar hard nodig hebben.
En hopen maar dat er nog een form fee langs komt en we nog een mooie uitslag kunnen neerzetten.

Fijne zondag!