8e NPO Fontenay 13.378 duiven.

Vandaag hadden we de 1e dagfondvlucht moeten vliegen maar het werd een 80 km kortere vlucht Fontenay. Zaterdag was het balen omdat de duiven niet gelost konden worden. Vond het wel heel erg fijn dat we snel wisten waar we aan toe waren zaterdagmorgen. We konden toen een hok bezoek afleggen op de Veluwe en reden daarna na mijn oom en tante in Eemnes. Ondanks dat er nog al wat berichten rondgingen dat er best gelost had kunnen worden ben ik het daar niet mee eens. Het was Zaterdag geen goed duivenweer en dat het dan toch bij sommige goed ging is meer geluk dan wijsheid. Wat ik wel jammer vond was dat onze duiven al op Zaterdag terug werden gereden naar Fontenay. Let wel dit is geen verwijt naar wie dan ook, maar ik hoop dat de verantwoordelijken zich realiseren dat we maar 5 dagfondvluchten spelen en dat er nu nog maar 4 over zijn. Als daar dan je specialisatie ligt en we gaan toch wel snel terug naar een midfond afstand dan wordt het wel een krappe bedoeling. Ik hoop dat men realiseert dat er mensen zijn waar de dagfond het spelletjes is waar het omdraait. Ik hoop dan ook dat er in het vervolg niet te makkelijk wordt teruggereden. Maar dat zoiets alleen maar in uiterste nood gebeurt.

Vanmorgen stond er echt bizar veel wind en de lucht was niet goed. De duiven werden gelost om 11.00 en ik hoopte er het beste van maar als ik de bomen hier achter zag buigen in de wind dacht ik, dat gaat vandaag een zware dobber worden. Niet voor de duiven die recht overkwamen maar voor diegene die er langs gaan vliegen en terug moeten. We hadden deze week al onze duiven op de dagfond staan en één duif thuis gehouden .We verwachtten de duiven met deze wind rond 15.00 en ik stond rond die tijd gereed met een figurita. Buurman Arie had ook met Peronne meegedaan en dat ging niet echt soepel en hij moest de helft nog krijgen. Net voor 15.00 kwam er uit de goede hoek een duif aanknijpen die door de wind een vreemde manoeuvre moest maken. Ik dacht dat is er nog één voor Arie, maar die gedachte was snel verleden tijd toen de duif pats boem hier op de valplank landde.

Ik zag meteen dat het de “503” was, een dochter van Bonte Mirjam die zelf in 2012 (bij John Stok) de 1e speelde van heel Zuid-Holland op een loodzware Bourges tegen 13.490 duiven. Ik heb haar als jonge duif “Deep Impact” genoemd omdat ze dat ook uitstraalt. Toen Maurice v.d. Kruk hier eens op bezoek was en haar als jonge duif zag zitten in de ren wees hij naar haar en zei tegen me “die duivin daar wint nog eens een 1e NPO” Nou daar zat Maurice vandaag dus maar 7 plaatsen naast. Na een minuut of 7 kwamen er 2 tegelijk uit het noorden terug en zo kwam de één na de ander bijna allemaal terug vliegen vanuit het Noorden. De een had een rode neus van de regen en de ander was verwaait maar het liep toch goed door en in ruim 27 minuten hadden we er 30 op de teller staan. Dit soort waaivluchten zijn absoluut niet mijn specialiteit maar ja ook hier moet je gewoon bijzitten. We maakten in de club een prachtige uitslag en onze duiven vlogen daar tegen 394 duiven 1-3-4-5-7-8-10-11-12-14-17-18-23-24-25-27-28-enz 31/58. Ook in het rayon vlogen we een hele mooi uitslag bij elkaar en daar vlogen onze duiven tegen 1011 duiven 1-6-9-10-13-14-18-24-27-33-38-41-51-52-57-58 enz 33/58. Een vlucht om toch weer trots op te zijn. Bij de eerste 10 NPO is onze doelstelling en als dat lukt is de missie geslaagd. Op naar volgende week, dan gaan we weer naar Fontenay hopelijk dan met ander weer.

Fijne week,

Martin.