Feesboek.

Na een aantal maanden blogs publiceren op facebook heb ik geleerd dat dit medium op een zeer negatieve manier gebruikt kan worden. Het is blijkbaar nogal makkelijk om van achter je computer allerlei ongenuanceerde onzin uit te kramen. Ik was hier al door enkele van mijn kinderen en vrienden voor gewaarschuwd. Het zit in mijn aard om te reageren tegen onwaarheden en opmerkingen die kant nog wal raken. En na zo’n reactie mijnerzijds schijnt het wel of er een groep op de loer ligt om hun opmerkingen te lanceren. Er is een groep duivenliefhebbers die(als ze de kans krijgen) blijven stoken en elke kans aangrijpen om het vuurtje aan te wakkeren tussen enkele hele grote inkorvers (hier in de regio)die ik nogal eens benoem en Martin van Zon. Het lijkt wel of ze hier door punten willen scoren bij de bekende liefhebbers.Heftige reacties komen vaak van mensen uit andere delen van Nederland die totaal niet beseffen wat hier in mijn regio gebeurt.

Ik zal het nog eens voor eens en altijd duidelijk op schrijven. Ik heb persoonlijk helemaal niets tegen Willem de Bruyn/en of de fam. Verkerk. Helemaal niets!! Voor mij zijn het gewoon prima duivensporters met heel veel inzet . Mensen die mij echt kennen weten dat ik eigenlijk aan niemand een hekel heb. Ik probeer mezelf altijd eerst in de huid van een ander te verplaatsen voor dat ik over die ander een mening ventileer. Maar mensen die mij echt kennen weten ook dat ik nooit de strijd op geef tegen mijn inziens oneerlijke praktijken. En ik denk dat vriend en vijand toch onderhand wel in zijn gaan zien dat er tegen groepjes van de vlucht terugkerende duiven niet te vliegen valt.(stayer effect) De steeds terugkomende opmerking dat het alleen maar om super goede duiven zou gaan kan ik kort beantwoorden. Heb toch vooral niet de illusie dat er bij modale liefhebbers misschien betere duiven zitten. Nee, des betreffende groep hebben alle kwaliteiten en soorten duiven die voor geld te koop zijn al op hun hokken zitten.
Ik denk dat ik genoeg geschreven heb over alle voordelen van massa inkorven.

Het bewust proberen om ongenuanceerd de prestaties van mijn duiven de grond in te boren kwam afgelopen dagen op facebook weer eens duidelijk naar voren. Een liefhebber die volgens zijn profiel professioneel duivenmelker is maakt het wel erg bont. Hij heeft een kopie op facebook gezet van het overzicht van mijn laatste 3 dagfondvluchten in 2017. Op deze vluchten had de rest van mijn club (bijna) niet ingekorfd en voor de laatste en de verste vlucht La Souterraine had niemand in onze club nog zin om mee te doen. Voor hun was de nalijn die de week er op zou beginnen veel belangrijker dan nog een zware dagfondvlucht. Ik ben ook de enige in onze club die zijn focus helemaal heeft liggen op de dagfond vluchten. Ik was die laatste bewuste dagfondvlucht dus in mijn eentje in wezen korven in het nat inkorfcentrum Lekkerkerk. Toen de vlucht gedaan was kwam de uitslag zoals gewoonlijk op Compuclub te staan. En wat doet deze liefhebber dan. Hij kopieert de verenigingsuitslag (waar ik dus als enige inkorver met 20 duiven en 5 prijzen op sta) en plaatst die verenigings uitslag op facebook met de volgende tekst.

Gerard Jochemsen
Zo kijk dit zijn die geweldige prestaties van van zon. Hele club spel na de klote helpen zodat er nog maar 2 man mee doet en op laatst alleen. Wel knap dat je dan de 1e speelt haha. Hoezo massakorver?? 20 mee op concours van 32. Is dat eerlijk dan? Heb ik nog geen woord over gelezen. Alleen maar lof over zijn 1e prijzen.

Wat deze liefhebber niet vermeld is dat ik op deze bewuste La Souterraine een top uitslag provinciaal neerzette. Ik stond net naast TT en begon dus met de 13e NPO (1e rayon samenspel) en er vliegen 15 van de 20 duiven provinciaal prijs.(waarvan 10 zelfs 1 op 10).Dit was voor deze duiven hun 6e dagfond vlucht in 2017. Ik was dan ook super tevreden met deze hele mooie uitslag. En het leuke moest nog beginnen! Deze ploeg dagfond duiven werden de week er op ingekorfd voor Duffel ( 90 km)en toen deed de hele club wel mee. En weet je wat ? alle 20 duiven vlogen binnen de eerste 32 prijs tegen 157 club duiven. Beginnend met 1-2-3-4-5-6- . Ook op kring niveau vlogen ze alle 20 prijs. Eigenlijk de beste uitslag van heel Nederland op de vitesse dat weekend. En dat met de 20 zelfde La Souterainne duiven. Dus de ene week top op 670 km en de andere week top op 90 km. Ik zou zeggen “meneer de beroepsspeler ga eerst maar wat oefenen tot je dit kunt voordat je iemands prestaties de grond in probeert te trappen”.

Ik blijf gewoon mijn blog op facebook plaatsen, maar zal de reacties alleen lezen en dus nergens meer op reageren.
Als mensen het niet met me eens zijn dan bied ik aan om telefonisch/mail contact met me te zoeken dan kunnen we daar over praten. Maar reacties op facebook daar wordt door mij niet meer op gereageerd.
Groet Martin.