Enkele uren terug zijn de duiven terug gekomen van een prachtige Pontoise (360km).Het was me het weekje wel voorafgaande aan deze vlucht. De duiven hadden verleden week al een harde (3nachten mand) Issoudun achter de rug en dit dat nadat ze al 3 vervelende vluchten op rij hadden gevlogen. Waaronder ook al een Salbris (3nachten mand) waar veel duiven een knappe tik van hadden gekregen.

We konden dit weekend kiezen. Een midfond vlucht Pontoise 360 km of een africhting op vrijdag Quiévrain 170 km. Het was me donderdag morgen nog niet duidelijk wat te doen. Nadat ik ze donderdag morgen nog een keer had laten trainen besloot ik toch alles in te korven voor Pontoise( op 5 na).Toen de vlucht weer werd uitgesteld naar Zondag baalde ik natuurlijk als een stekker maar ja wat kan je daar mee? Dus maar weer gauw vergeten en vanmorgen waren we vroeg op om te kijken hoe laat de duiven waren gelost. Terwijl op de NPO site te lezen was dat bijna alles was gelost( of de tijd van lossing al was aangegeven) bleef het op de site van afd. 5 stil. Prachtig weer en heel Nederland los en afd. 5 niet. En dan uit eindelijk om kwart over 7 lees je dat de duiven om 7 uur zijn gelost. Waarom kan men dit niet direct na of vlak voor de lossing doorgeven? Hoeveel Zuid-Hollandse duivenmelkers lopen in dat kwartier of halfuur weet ik niet hoeveel keer voor joker naar de computer? Ik heb me daar vroeger gigantisch aan gestoord en ik hoop dat die flauwe kul niet weer gaat beginnen. Als je weet dat je als lossingcommissie de duiven gaat lossen dan direct doorgeven dat je gaat lossen, daar is volgens mij niets ingewikkelds aan.

Dan de vlucht zelf ,het was prachtig weer over heel de lijn en ik hoopte dat mijn duiven ondertussen goed hersteld waren van de zware Issoudun. We gingen er van uit dat de duiven zo rond half 12 zouden komen. Kwart voor 11 uur kwam Nico al want die dacht dat ze wel eens sneller zouden kunnen vliegen. Terwijl Nico op een stoel in de schaduw plaats nam verwijderde ik de plastic plaat die de valklep afschermt. “Zoeeeef boem” hoorde we en daar stond om kwart voor elf een jaarling duivinnetje op de valklep enkele seconden nadat ik de plaat had weggenomen. “Ik heb er één” riep ik over de schutting naar Arie, terwijl ik eigenlijk niet kon geloven dat ze zo hard gevlogen had. Toen ik op de display keek om haar snelheid vast te stellen zag ik “africhting” staan. Het bleek mijn laatste duif van verleden week te zijn die ik nog miste van Issoudun. Even moesten we lachen maar ik dacht wel wat ben ik blij voor Jochem dat het geen duif van Pontoise was. Want ik weet hoe Jochem baalt als hij de 1e duif niet ziet vallen.

Even later kwam Jochem en niet veel later een paar minuten voor half 12 vallen er 2 duivinnen als raketten in een streep op het dak van het hok en springen snel op de valklep. Dan even niets en we zien ondertussen ook geen duif vliegen in de strakblauwe lucht. Dan valt er fantastisch hoog als een raket weer een duivin op de klep en dan 3 duivinnen tegelijk, zij kwamen zij aan zij aan vallen, zo hard dat het gewoon suisde. Het was echt duivensport pur sang ,zelden hebben we zo genoten van de aankomsten van de duiven. De eerste 15 duiven waren op plek 9 na allemaal duivinnen. Dat zegt weer genoeg over 3 nachten mand en de doffers. Daar zag je trouwens ook goed aan dat die het veel zwaarder hadden gehad. Wat was ik vandaag blij dat ik ook met duivinnen speel. Had ik alleen doffers mee gehad dan had ik vandaag voor joker op de lijst gestaan. We hadden deze week 54 duiven mee en in 20 minuten hadden we er 40 thuis en in ruim een half uur alles thuis en kon de klep weer dicht. Toen ik nog even bij buurman Arie langs ging, na afloop van de vlucht zat daar nog een oud kampioen (die nu dik in de tachtig is en geen duiven meer heeft) te letten. Het eerste wat hij tegen me zei was “Man man, wat heb ik genoten ,zelden zo hard en gemotiveerd duiven uit de lucht zien vallen, het suisde hier gewoon toen ze over kwamen” Het was dus echt genieten vandaag ,goed weer en gemotiveerde duiven die één voor één prachtig uit de blauwe lucht kwamen vallen. De uitslag was ook naar tevredenheid en we gaan weer op naar Bourges volgende week en dat wordt ook weer een kort weekje voor de duiven.

Pontoise club 228 duiven 5-6-13-16-17-18-26 enz  54/13.

Fijne zondag!